Jeromos napja van. | 2023.09.30

Klicsko: tizenkét lakásban okozott kárt a Kijevet ért orosz dróncsapás, áldozatok

2023-05-30 16:41:00

A Kijevet ért újabb orosz légitámadásban egy nő életét vesztette, 12-en megsérültek, közülük öt került kórházba, és 12 lakásban keletkeztek károk - közölte Vitalij Klicsko polgármester kedden a Telegramon.

Klicsko hozzátette: a nő úgy halt meg, hogy kiment az erkélyre megnézni, hogyan semmisíti meg az ukrán légvédelem az orosz drónokat. Elmondta, hogy jelenleg zajlik a romok eltakarítása és a megrongálódott lakásokban a károk felmérése.

Kiemelte, hogy különösen nagy a kár egy 24 emeletes épületben a főváros Holoszijivszkij kerületében, amelyre egy orosz drón roncsai zuhantak.
Az ukrán légierő sajtószolgálata arról számolt be, hogy keddre virradó éjjel a fővárost és környékét támadó 31 orosz Sahíd típusú, Irántól beszerzett önmegsemmisítő drónból 29-et lelőttek.

Andrij Nyebitov Kijev megyei rendőrfőnök közlése szerint az ukrán hatóságok több mint ötven bejelentést kaptak otthonokban, irodákban, üzletekben és autókban a légicsapás okozta károkról a régióban.

Közben az ideiglenesen megszállt területek reintegrációjáért felelős ukrán minisztérium arról adott hírt, hogy újabb 79 elesett katona holttestét kapta vissza Ukrajna Oroszországtól. A jelentésben a tárca arra nem tért ki, hogy az orosz oldal mit kapott cserébe Ukrajnától.

Az ukrán vezérkar reggeli helyzetjelentésében azt írta, hogy az orosz hadsereg ukrajnai embervesztesége mintegy 410-zel 207 440-re nőtt. Az ukrán erők hétfőn megsemmisítettek egyebek mellett egy orosz harckocsit, tíz tüzérségi rendszert és 51 robotrepülőgépet.