Jolán napja van. | 2024.06.15

Időjárás-jelentés

2023-03-25 17:01:00

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában:
----------------------------
Skandinávia és a Brit-szigetek térségében többközéppontú ciklonrendszer található, amelynek hidegfrontja Fehéroroszországon és Közép-Európán át Olaszországig húzódik. E front mentén, valamint a ciklon középpontjához közel sokfelé esik az eső, az északi tájakon és a hegyekben havazik. A csapadék mennyisége általában nem jelentős, de Dél-Skandináviában és az Alpokban helyenként 20 mm-t meghaladó csapadékmennyiséget mérnek. Anticiklon és az őket jellemző száraz, napos idő csak a mediterrán térségre jellemző.

Vasárnap estig a Kárpát-medencét elhagyja a fent említett hidegfront, mögötte átmenetileg száraz levegő érkezik fölénk, majd a következő frontrendszer is eléri térségünket, ami jelenleg még az Atlanti-óceán felett található.

Várható időjárás vasárnap éjfélig:
----------------------------------
Lassan szakadozik, csökken a felhőzet, a csapadék súlypontja kelet felé helyeződik. Estig elszórtan lehet eső, zápor, néhol zivatar. Éjszakára a legtöbb helyen kiderül az ég, északkeleten lehet több felhő, ott még további csapadék is előfordulhat. Hajnaltól nyugat felől fátyolfelhőzet vonul fel, ami vasárnap délelőtt a Dunántúlon, később keleten is megvastagszik, késő este már mindenütt borult lesz az ég. Estétől nyugat felől egyre többfelé újra elered az eső. Szombaton az északnyugati, nyugati, vasárnap a déli, délnyugati szelet kísérik sokfelé élénk, néhol erős lökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0, +8 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 15, 20 fok között valószínű.