Tibor napja van. | 2024.04.14

Két napig ismét autómentes lesz a pesti alsó rakpart egy szakasza

2023-03-24 16:19:00

Ezen a hétvégén is megnyílik a Pesti alsó rakpart egy szakasza, a gyalog, kerékpárral vagy rollerrel közlekedők autómentes környezetben használhatják a Margit híd és az Irányi utca közötti rakpartszakaszt - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az útszakaszra péntekről szombatra virradó éjszakától vasárnap 23 óráig nem hajthatnak be a gépjárművel közlekedők. A déli irányú közúti forgalom az Irányi utcai lehajtón térhet le a rakpartra, a Közraktár utcától északi irányba közlekedők a Havas utcánál hagyhatják el azt.
A rakpart idén március 18-án nyílt meg először az érdeklődők előtt, és a társaság közlése szerint az elkövetkező hétvégeken és ünnepnapokon "folytatódik ez a hagyomány".

Teljes átadásáig a Lánchíd és a hozzá kapcsolódó járdaszakaszok továbbra is munkaterületnek számítanak, ezért a megnyitott pesti rakpartszakaszon közlekedők a Széchenyi István térnél letérve az ajánlott gyalogosútvonalat használhatják, amire a kihelyezett tájékoztatók hívják fel a figyelmet.

A BKK kéri a kerékpárral, rollerrel vagy gördeszkával közlekedőket, hogy fokozottan figyeljenek a gyalogosokra.