Irén napja van. | 2023.03.25

Időjárás-jelentés

2023-02-08 18:03:59

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában:
----------------------------
Kontinensünk középső részén továbbra is egy nagykiterjedésű magasnyomás húzódik, ennek a légköri képződménynek a hatására a legtöbb helyen derült, napos az idő, de főleg Lengyelországban, valamint a Balkán-félszigeten előfordulnak felhősebb körzetek.

Európa északi részén már változatosabb az időjárás, ott frontok húzódnak és többfelé előfordul havazás. A Pireneusi-félszigettől délnyugatra egy elöregedőben lévő ciklon örvénylik, az ottani labilis levegőben zivatarok is kipattannak a félsziget déli részén, melyeket felhőszakadás kísér, ezért helyenként a napi csapadékösszeg meghaladja a 40 mm-t.

A Kárpát-medence időjárását az anticiklon alakítja, amely derült, napos, száraz időt okoz.

Várható időjárás csütörtök éjfélig:
-----------------------------------
A gomolyfelhők fokozatosan leépülnek, estére kiderül az ég. Csütörtökön napközben is derült idő várható. Csapadék nem lesz. Éjszaka és vcsütörtökön napközben többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -11 és -6 fok között várható, de a fagyzugokban ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön általában 4 fok körül alakul.