Eleonóra napja van. | 2024.02.21

Gyöngyösi Márton tisztázó nyilatkozatot vár a Völner-ügyben

2023-02-04 18:12:00

A miniszterelnök tisztázó megnyilatkozását kérte szombati budapesti sajtótájékoztatóján Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnöke, a párt európai parlamenti képviselője a végrehajtói kamara elnöke és az igazságügyi tárca korábbi második embere, Völner Pál közötti, kiszivárgott telefonbeszélgetés során elhangzottak miatt.

    Az ellenzéki politikus szerint elfogadhatatlan, a nyugati civilizációban páratlan botrány, hogy - mint az a sajtóban megjelent - a tárca volt politikai államtitkára egy választási kampány ideje alatt politika ellenfeléről kér információkat, lejárató anyagokat.
    Hangsúlyozta: ez akkor is bűncselekmény, ha az érintett - jobbikos - riválisról nem találtak terhelő adatokat.
    A Jobbik elnöke szerint nap mint nap olyan hírek látnak napvilágot, hogy a kormány "egy harmadik világbeli félfeudális diktatúra irányába, és nem pedig az európai civilizáció irányába" viszi az országot.
    Gyöngyösi Márton arról beszélt: Orbán Viktornak arról kellene nyilatkoznia, milyen garanciákat tud nyújtani arra, hogy az igazságügyi tárca a jövőben átláthatóan működik, "mikor fog megszabadulni" attól a kormánytagtól, akinek minisztersége idején a kifogásolt eset történt, illetve milyen változásokat kíván a kormányzásban és a kormányban végrehajtani annak érdekében, hogy Magyarország egy európai ország legyen.
    Hozzátette: a legfőbb ügyésznek arról kellene nyilatkoznia, hogy ennek az ügynek "utána akar-e járni".