Gedeon napja van. | 2024.03.28

A fiatalok útkereséséről szól a Bolyki Tamás Quartet lemeze

2023-02-04 16:02:00

A fiatalok útkereséséről szól a Bolyki Tamás Quartet GPS című új albuma.

A GPS című album személyes értékek és élmények gyűjteménye, melyekről a szerző az egyes dalokhoz írt őszinte üzenetében is beszél. A lemez bemutatja, hogyan lehet tájékozódni a folyamatosan változó, fejlődő világban, s hogy mit nem tud sem az internet, sem az elektromos autó könnyebbé tenni. A dalokon keresztül a hallgató átérezheti, milyen nehéz ennek a generációnak értelmes célokat, értékeket választani, amelyekhez minden körülmények között érdemes

ragaszkodni. Miközben a közönség ráláthat a fiatalok tanácstalanságára, dühére és kétségbeesésére, minden dalban megjelenik a fiatalság energiája, lendülete, alkotói vágya és optimista jövőképe is - közölték az alkotók az MTI-vel.

A lemezen közreműködik Bolyki Sára (ének), Csapó Krisztián (pozan), Parragi Rebeka (ének), Sebestyén Patrik (trombita) és Stencli Tamás (szaxofon). A Bolyki Tamás Quartet - Bolyki Tamás (gitár), Fábry Adonisz (dob), Gyárfás Péter (zongora), Siklai István (basszusgitár) - a Magyar Jazz Szövetség 2019-es Jazz Combo versenyének győztese volt, Bolyki Tamás pedig a legjobb zeneszerző díját nyerte el. A lemez borítóját mesterséges intelligencia készítette a megadott "hívószavak" alapján.