Auguszta napja van. | 2024.03.29

Nyereségvágyból öltek meg egy férfit

2023-01-30 18:34:00

A megalapozott gyanú szerint egy négyfős társaság megölt egy 54 éves férfit Furtán. A hajdú-bihari nyomozók 24 órán belül elfogták őket.

Egy furtai férfi tett bejelentést a rendőrségre 2023. január 27-én délután arról, hogy a szomszédját egy napja nem látta, viszont a ház bejárati ajtaja nyitva van. A járőrök azonnal a helyszínre mentek, ahol az ingatlan előszobájában holtak találták az 54 éves tulajdonost. A helyszíni szemle, valamint az orvosi vizsgálat is megállapította, hogy a férfi halálát idegenkezűség okozta.

A hajdú-bihari bűnügyesek forrónyomon indultak az elkövetők felkutatására. Adatgyűjtést és tanúkutatásokat tartottak, majd pár órán belül a látókörükbe került egy négyfős társaság, akiket kapcsolatba lehetett hozni a bűncselekmény elkövetésével.

A nyomozás adatai szerint a 48, 28 és 20 éves férfiak, valamint társuk, egy 31 éves nő meg akarták szerezni ismerősük pénzét. Átmentek hozzá 2023. január 26-án, megverték, majd a magatehetetlenül fekvő férfi ruházatát és egész lakását átkutatták. Alig 40 ezer forintot zsákmányoltak, majd hazamentek.

Gyanúsítotti kihallgatásukat követően a nyomozók bűnügyi őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást velük szemben.