Emil, Csanád napja van. | 2024.05.28

Tanúként ment a rendőrségre, és útközben ellopta egy idős asszony pénztárcáját

2023-01-29 07:59:00

Meghallgatásra idéztek a Lajosmizsei Rendőrőrsre egy 37 éves helybélit, aki késve érkezett, mivel még útközben dolga akadt: ellopta egy idős asszony pénztárcáját.

Lajosmizsén kerékpározott egy idős asszony tegnap reggel, amikor észrevette, hogy egy kocsi követi, és egy ismeretlen nő kiabál neki belőle. A biciklis megállt, mivel sejtette, hogy nem egy üldözésbe csöppent, sokkal inkább a figyelmét próbálja felhívni a sofőr.

Kiderült, hogy a gépkocsi vezetője szemtanúja volt, ahogy a kerékpározó asszony mögé futott egy idegen, és kilopta a táskájából a pénztárcáját. A szemfüles sofőr azonban hiába próbálta figyelmeztetni a gyanútlan áldozatot, a tolvaj egy szempillantás alatt „köddé vált”.

A két nő a város rendőrőrsére ment, hogy bejelentsék a bűncselekményt. Az egyenruhások felvették a vallomásaikat, és egyben az elkövető személyleírását is rögzítették.

A rendőrök épp az ismeretlen felkutatására indultak volna, amikor betoppant az őrsre egy férfi, akit tanúként idéztek egy másik ügyben. Amikor megpillantották az idézettet az egyenruhások, a személyleírás alapján egyből rájöttek, hogy a tolvaj sétált be az imént a rendőrségre. Az idézésre feltehetőleg azért nem sikerült időben odaérnie, mert fontosabb dolga akadt: pénzt lopni egy idős asszonytól. A 37 éves tolvajt végül gyanúsítottként hallgatták ki a lopás miatt a lajosmizsei rendőrök