Tibor napja van. | 2024.04.14

A miskolci vállalkozóknak köszönhetően újra nyitva a Barlangfürdő

2022-10-28 09:41:36

Ma reggel kilenc órakor - a város turisztikai vállalkozásainak köszönhetően - újra kinyitott Miskolc nevezetessége, a Barlangfürdő.

Korábban hírt adtuk arról, hogy a baloldali városvezetés, a baloldali szakértelemmel karöltve, az összes miskolci fürdőt - köztük a Barlangfürdőt - takarékossági okokból bezáratta. Az átgondolatlan döntéssel nehéz helyzetbe kerültek a tapolcai szállodák, szállásadók, és vendéglátó vállalkozások.

A Barlangfürdő bezárása azért meglepő, mert egyrészt emiatt jönnek a turisták Miskolcra, másrészt a termálvízzel működö komplexumnak nagy az energiahatékonysága, vagyis gazdaságosan működtethető. Nem utolsó sorban motorja a tapolcai idegenforgalmi vállalkozásoknak, amelyek bevételeik után jelentős helyiadót fizetnek a miskolci önkormányzatnak.

A városvezetés dilettantizmusa, hozzá nem értése, több alkalommal is megnyilvánult. A nyári turisztikai szezon kellős közepén feltúrták a tapolcai Ősparkot, és a Barlangfürdőt földhányásokon, árkokon keresztül lehetett megközelíteni. A mai napig áldatlan állapotok uralkodnak a város legfontosabb idegenforgalmi területén

A vállalkozók nélkül nem lenne nyitva a Barlangfürdő

Miskolc baloldali városvezetése, és Velünk a Város frakció, alkalmatlanságukat, az elmúlt évek alatt többszörösen bebizonyították. Ugyanazt a helyi gazdaságpolitikát folytatják, amit 2010 előtt. Eredményén nem kell meglepődni, mert ugyanazok a város gazdasági vezetői, akik 2010 előtt csődbe vitték a várost.

Kizárólag megszorításokra, leépítésekre, baráti privatizációkra, a legelesettebb, és a legrászorultabb rétegek sarcolására alapuló baloldali gazdaságpolitikának mindig ez az eredménye. Egy pusztuló, élhetetlen Miskolc.

Ne feledjük, a tapolcai vállalkozók nélkül ma nem lenne nyitva a Barlangfürdő, és ez nem a várost tönkretevő Veres Pál és Velünk a Város frakció sikere, hiszen ők zárták be!