Auguszta napja van. | 2024.03.29

Több tucat embert károsított meg egy betörőbanda Pest megyében

2022-10-02 17:43:33

Több tucat embert károsított meg egy betörőbanda, amely elsősorban Pest megyében, Cegléd és Nagykáta környékén, valamint Jász-Nagykun-Szolnok és Somogy megyében fosztott ki ingatlanokat - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap a rendőrség honlapján.

Az ötfős csapat 17 településen 66 bűncselekményt követett el, 44 sértettnek okoztak kárt, volt, ahová többször is visszatértek - írták a közleményben.
A ceglédi rendőrök három férfit és két nőt gyanúsítottak meg, akik közül két férfi letartóztatásban van, a többiek szabadlábon védekezhetnek.

TESZTELD TUDÁSODAT!

Az ügy 2020-ban egy jászkarajenői férfi bejelentésére indult: betörtek hozzá, a házából és annak melléképületből 300 ezer forint értékben tűntek el szerszámok.
Az elkövetők a betörések során mindent elvittek, amit csak találtak: kerékpárt, pénztárcát, ékszereket, televíziót, fűnyírót, locsolótömlőt, órát. Volt, hogy a megtalált slusszkulccsal vitték a kocsit is, vagy a lopott bankkártyákkal később újra megkárosították a tulajdonost.

A bűncselekmények között a lopások mellett csalás, jármű önkényes elvétele, gépkocsifeltörés, hamis rendszám használata és rongálás is szerepel.
A ceglédi rendőrkapitányság az ügyben befejezte a nyomozást és az iratokat átadta az ügyészségnek.