Helga napja van. | 2022.10.03

Hétfőtől az egyetemistáké a Rákóczi-tábor Sátoraljaújhelyen

2022-08-12 20:05:00

Hétfőn háromszáz magyar egyetemista érkezik a Kárpát-medencéből és a nagyvilág diaszpóraközösségeiből a Rákóczi Szövetség egyetemistatáborába, Sátoraljaújhelyre - közölte a szövetség pénteken az MTI-vel.

A szervezet elnöke, Csáky Csongor által jegyzett közleményben felidézték: a tábor 1989 óta minden augusztus végén lehetőséget teremt arra, hogy a magyar egyetemisták közéleti, tudományos és gazdasági előadások révén együtt gondolkozzanak a magyarság és Közép-Európa helyzetéről, jövőjéről.
Az összmagyar egyetemistatábor megnyitójára hétfőn ellátogat Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár.
A hét programját nemzetpolitikai, gazdasági, tudományos előadások alkotják, és kirándulások, kulturális és szórakoztató programok színesítik.
Az előadók között szerepel Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke, Fülöp Attila, a Belügyminisztérium államtitkára, Fritsch László, az MVM CEEnergy Zrt. vezérigazgatója, Benedek Fülöp, az OTP Bank elnöki főtanácsadója, Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő, Kollár Lajos, a Professzorok Batthyány Körének elnöke, Kavecsánszki Ádám, a Polgári Magyarországért Alapítvány elnök-főigazgatója és Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet (NSKI) elnöke - olvasható a közleményben.