Mária napja van. | 2022.08.15 | MNB középárfolyam:

Megütötte a buszvezetőt

2022-06-29 07:09:29

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 26 éves gesztelyi lakos ellen. A nyomozás adatai alapján a férfi 2021. november 10-én 17 óra után az egyik gesztelyi buszmegállóba érkező tömegközlekedési eszközön, előzetes szóváltást követően bántalmazta a sofőrt.

A busz vezetője az utazás megkezdésekor észlelte, hogy a férfi ittas állapotban van, de felengedte a járműre és közölte vele, hogy reméli, kibírja gond nélkül hazáig az utat. A geszthelyi megállóba érve, leszálláskor a férfi - valós ok nélkül - sérelmezte a korábbi hangnemet, és egy alkalommal megütötte a gépjármű vezetőjét, majd távozott a helyszínről.

A rendőrök a sikeres adatgyűjtésük eredményeként két órán belül otthonában elfogták az elkövetőt, akit a rendőrkapitányságra történő előállítását követően a nyomozók gyanúsítottként hallgattak ki.

A Miskolci Rendőrkapitányság az ügyben szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.