Auguszta napja van. | 2024.03.29

Szeméremsértő képeket zsarolt ki egy férfi három kislánytól

2022-06-28 11:28:00

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki álprofilok mögé rejtőzve kislányoktól próbált szexuális tartalmú képeket, videókat szerezni - tájékoztatta a Pest Megyei Főügyészség kedden az MTI-t.

A Nagykátai Járási Ügyészség vádirata szerint a harmincas éveiben járó férfi a legnépszerűbb közösségi oldalon hamis profilokat hozott létre 2020-ban, több esetben fiatal lánynak feltüntetve magát.

Az álprofilokat felhasználva ismerkedett meg három - 10 és 13 év közötti - lánnyal, akiktől szexuális tartalmú képeket, illetve videókat próbált szerezni.
Az első esetben a sértett bizalmába férkőzött, aki kérésére önként küldött magáról egy intim képet. Ezután azzal zsarolta a kislányt, hogy terjeszteni kezdi a fotót a közösségi oldalon, ha nem küld újabb képeket. A kislány a fenyegetéstől megijedt és - a férfi részletes iránymutatása alapján - még tíz súlyosan szeméremsértő képet és egy videót is készített - közölték.

A második esetben egy lánytól csak szobáját ábrázoló képet kért, amelyre aztán odamontírozott egy félmeztelen lányt. A sértettel azt próbálta elhitetni, hogy a kép őt ábrázolja, és szétküldi ismerőseinek, ha nem küld neki intim képeket illetve videót. A kislány szólt az édesapjának, aki lánya nevében kezdett üzenetváltásba az elkövetővel, ami nagyban hozzájárult a leleplezéséhez.

A harmadik esetben azt állította egy kislánynak, hogy megszerzett róla egy intim képet; ezzel csalt ki tőle fotót a meztelen felsőtestéről.
A férfi ellen szexuális kényszerítés és kényszerítés bűntette miatt emeltek vádat.