József napja van. | 2024.03.19

Dupla győzelemmel zárult a döntő

2022-05-22 09:21:00

Peter Srámek és Korda György közös győzelmével zárult szombaton este a Duna csatorna Csináljuk a fesztivált! című showműsorának döntője.

Az évszázad elsőszámú slágere a közönség és a zsűri pontszámai alapján a Solymos Antal szövegíró és Schöck Ottó zeneszerző által megalkotott, Korda György előadásában ismertté vált Lady "N" lett. A Csináljuk a fesztivált! 2022-es győztes sztárelőadója így Peter Srámek lett - közölte az MTVA Sajtó és Marketing Irodája az MTI-vel.

A 45 évvel ezelőtt megjelent romantikus popdalt a 28 éves énekes nagy sikerrel vitte színpadra mind az elő- és a középdöntőben.

A dobogó második fokára a Gyöngyhajú lány című Omega-dallal Miller Zoltán léphetett fel. Harmadik helyen az ikonikus LGT-sláger, a Nem adom fel! végzett, amelyet Király Viktor és Freddie párosa adott elő.

A döntőben kilenc dal versenyzett egymással; a Meseautó című 1934-es zenés film főcímdalától egészen a 2000-es években bemutatkozó, Szállok a dallal című Caramel-slágerig.

A sztárelőadók mellett extra produkcióval lepte meg a nézőket a Korda házaspár. Új, Pesti mese című dalukat televízióban elsőként a Duna showműsorában adták elő.

A fináléban a szavazás menete átalakult, először csak a közönség adhatta le voksait, majd a végén a zsűritagok is extra pontokat oszthattak ki négy általuk választott dalra.

A Csináljuk a fesztivált! adásai és az egyes produkciók újranézhetők a Médiaklikken.