József napja van. | 2024.03.19

Szombathelyiek az idei legjobb középiskolás lány focisták a Diákolimpián

2022-05-16 11:46:00

Közel kétszáz középiskolás lány részvételével zajlott a hétvégén a legnagyobbak Diákolimpia® országos döntője Szombathelyen. A megyék legjobb csapatai közül idén a hazai Szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium vihette haza az aranyérmet. 

A tornát a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) megbízásából a Vas Megyei Diáksport Egyesület szervezte, a versenyt péntek este dr. Nemény András, Szombathely polgármestere dr. Erdős Dániellel, az MDSZ ügyvezető igazgatójával nyitotta meg.

A középiskolás korosztályban 156 csapat több mint 2000 diákkal nevezett be a lány labdarúgás sportágba, a legaktívabb megyék Szabolcs-Szatmár-Bereg és Heves megyék voltak, kiemelkedő nevezési létszámmal. A korosztály érettségi kötelezettségei kicsit átírták az eredeti résztvevői listát, néhány csapat helyett a megyék második helyezettjei vehettek részt a szombathelyi országos döntőn. A mérkőzéseknek a Király Sportlétesítmény adott helyet.

Az igazi nyári kánikulában zajló torna szoros végjátékkal zárult, ahol a helyi Viktória FC klubra támaszkodó Nagy Lajos Gimnázium csapata végül 2:1-re győzte le a Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium, Szakgimnázium és Technikum együttesét. Érdekesség, hogy a gólkirálynői cím is Szombathelyre került: a Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium játékosa, Kiss-Lantos Hanna vihette haza a díjat, akinek csapata végül a 11. helyen végzett.

A hétvégi Lány Labdarúgás V-VI. Diákolimpia® Országos Döntő legizgalmasabb pillanatairól készült képek megtekinthetők a Diákolimpia® közösségi médiaoldalán, a mérkőzések eredményei pedig a www.doeredmenyek.hu oldalon.

A fantasztikus hangulatú versenyen az alábbi iskolák szerezték meg az érmeket:

I.

Szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium

II.

Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium, Szakgimnázium és Technikum

III.

Székesfehérvári SZC Árpád Technikum Szakképző Iskola és Kollégium

Különdíjak:

Gólkirálynő: Kiss-Lantos Hanna - Kisalföldi ASzC Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

Legjobb kapus: Gévay Dorka - Szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium

Legjobb mezőnyjátékos: Buzás Emma - Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium, Szakgimnázium és Technikum

Legeredményesebb testnevelő: Szeltner Anita - Szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink