Angéla napja van. | 2023.05.31

Lauterbach: nem lehet lazítani a korlátozásokat Németországban

2022-01-28 13:19:02

Egyelőre nem lehet lazítani a koronavírus-járvány lassítását szolgáló korlátozásokat Németországban - jelentette ki Karl Lauterbach, szövetségi egészségügyi miniszter pénteken Berlinben.

    Tájékoztatóján Lauterbach hangsúlyozta, hogy Németország nem követheti a korlátozások nagy részét lebontó Anglia vagy Dánia példáját, hanem ki kell tartania a "konzervatív" járványkezelés mellett.
    Főleg az oltatlan idősek magas száma miatt szükséges az óvatosság - mondta a miniszter, rámutatva, hogy a hatvan éven felülieknél Németországban négyszer nagyobb az oltatlanok aránya, mint Angliában.
    Mint mondta, az ötödik hullám még nem tetőzött, és a napi esetszám az utóbbi napokban regisztrált 200 ezer körüli szintről akár 400 ezerre is emelkedhet. A védekezés azonban sikeres, ezt jelzi, hogy az idősek körében sokkal ritkábban fordul elő fertőzés, mint a fiataloknál.
    Lothar Wieler, a Robert Koch közegészségügyi intézet vezetője kiemelte: az omikron változat szétterjedése miatt elindult hullám erejét mutatja, hogy egyetlen hét alatt a lakosság nagyjából egy százaléka megfertőződött.