Auguszta napja van. | 2024.03.29

Varga: a kormány támogatja a vidéki Magyarország fejlesztési terveinek megvalósítását

2022-01-28 12:59:00

A vidéki Magyarország fejlesztéseinek támogatásáról beszélt a pénzügyminiszter pénteken a Baranya megyei Komlón, ahol átadták a csaknem egymilliárd forintból felújított buszpályaudvart és annak környezetét.

     Varga Mihály elmondta: Magyarország kormánya figyelt arra az elmúlt évtizedben, hogy a fővároson és vidéki nagyvárosokon kívül a vidéki Magyarország minden települése is kapjon esélyt fejlesztési elképzelései megvalósítására.
    A kormány az operatív programon keresztül ezért is támogatta az előző hét évben 1700 milliárd forinttal a vidéki Magyarország ilyen típusú fejlesztéseit - jegyezte meg.
    Hozzátette: csak tavaly mintegy 480 útszakaszon 1250 kilométernyi út újult meg a vidéki életminőséget javító Magyar falu programnak köszönhetően, míg a Modern városok program 4000 milliárd forintnyi forrást biztosít a kiemelt megyei jogú városok és települések fejlesztésére.
    A mecseki város központi részén álló létesítmény megújítását, környezetének fejlesztését a Területi és településfejlesztési operatív program (TOP) keretéből, a Pénzügyminisztérium támogatásából és az üzemeltető Volánbusz Zrt. saját forrásából finanszírozták.