Auguszta napja van. | 2024.03.29

Mindkét meccsét idegenben játssza a Pénzügyőr

2021-11-26 14:20:00

A Pénzügyőr SE férfi röplabdacsapata Ukrajnában játssza mindkét mérkőzését a Challenge Kupa főtáblájának első körében az ukrán Epicentr-Podolyany Horodok ellen.

    Jókay Zoltán vezetőedző pénteken az MTI kérdésére elárulta, hogy szinte mindenben megegyeztek ellenfelükkel, és a CEV is áldását adta a változtatásra.
    "Egy rendkívül erős csapatról beszélünk, amely névadó szponzorának köszönhetően hihetetlen anyagi háttérrel rendelkezik, és az ukrán válogatott magja mellett lengyel világbajnok is játszik nála" - fogalmazott a tréner.
    Jókay hozzátette, ennek is köszönhető, hogy a riválisnak nem jelent különösebb gondot a két találkozó megrendezése, sőt azt is vállalták, hogy minden más költséget állnak, a PSE-nek "csak" a kiutazást kell fedeznie.
    "A hazai mérkőzésrendezés nem olcsó, ráadásul a magyar szövetség által ígért, nemzetközi kupainduló csapatoknak szóló támogatást sem kapjuk meg végül, amire nagyon számítottunk. Ez is az oka, hogy inkább úgy döntöttünk, játsszuk le mindkét mérkőzést idegenben" - mondta Jókay Zoltán.
    A bajnok és kupagyőztes Pénzügyőr jövő vasárnap még Magyar Kupa-mérkőzést vív az NB I-es Dággal, a tervek szerint másnap repül Ukrajnába, a mérkőzéseket pedig december 7-én és 8-án játsszák.
    A továbbjutó a Challenge Kupa nyolcaddöntőjében folytathatja.
    A sorozat másik magyar csapata, a Kazincbarcika a selejtezőben búcsúzott.