Emma napja van. | 2024.04.19

A korábbi jobbikos ózdi alpolgármester szerint nem integetés, hanem náci karlendítés látható a képen

2021-09-24 04:40:23
Fidrus Péter Ózd korábbi alpolgármestere facebook oldalán cáfolja Farkas Péter Barnabás hivatalban lévő jobbikos ózdi alpolgármester állításait. Fidrus szerint az ominózus képen nem integetés, hanem egy ízléstelen "tréfa" látható a zsidó holokausztot megörökítő kiállítás helyszínén.
 
Fidrus Péter szerint az is igaz, hogy Ózdon az előválasztási sátorhoz csak azokat engedték oda az olaszliszkai roma biztonsági őrök, akik a Jobbikra szavaztak.
 
 
"Ma az ATV stábja keresett meg telefonon, ahol kénytelen voltam elmondani az igazat az Ózdon történt sajnálatos eseményekkel kapcsolatban, mert az emberek bizonytalanságban vannak tartva, és nem ezt érdemlik meg választott vezetőiktől!
 
Mindig az igazságot kerestem, ezért is vállaltam politikai hivatást. Viszont én akkor is elítélem a hazugságot és a csalást, ha azt nem csak kormánypárti politikus, hanem a „saját kutyám kölyke” teszi! Azt hiszem, hogy ez így helyes.
Farkas Péter Barnabásnak volt elég ideje arra, hogy az emberek elé álljon, és felelős politikushoz méltóan vállalja rossz döntéseinek, és a tetteinek következményeit. Sajnos nem tette, helyette a bujkálást választotta. Ami már azért is hiba, mert polgármester úr a szabadságát tölti, így helyettes nélkül maradt a hivatal, amelynek munkatársai sehogy sem tudják elérni az alpolgármestert…
 
Két alkalommal hazudott nyilvánosan Farkas Péter Barnabás, a Jobbik-DK-MMM-Momentum-LMP országgyűlési képviselő jelöltje.
 
Első alkalommal az Ózdra hozott idegen romákkal kapcsolatban közleményében hamisan azt nyilatkozta, hogy sem neki, sem a Jobbiknak nincs köze a dologhoz. Ezzel szemben az az igazság, hogy a csoportot Barta László szervezte városunkba. Ő az a szakállas fiatalember, akit több fotón mellényben láthattuk közösségi oldalakon. Barta Lászlót a Jobbik Magyarországért Mozgalom bízta meg azzal, hogy az ózdi előválasztást koordinálja. Ezt Farkas P. Barnabás, valamint segítői, jobbikos társai, és polgármester úr is (elmondása szerint utólag) tudta. Sajnálatos módon Bartát hajnalban súlyos autóbaleset érte, ezért állt ma le Ózdon a szavazás is.
 
Alpolgármester úr abban is hazudott, hogy nem náci karlendítés, hanem integetés van azon a fotón, amely Lengyelországban készült, és amely bejárta az országos sajtót. Mivel személyesen voltam jelen magam is az ominózus kiállítóteremben, pontosan ugyanúgy tudom, mint alpolgármester úr, hogy ez nem igaz. Ízléstelen tréfa volt, de sajnálatos módon meggondolatlanul valóban tisztelgés lett akkor, abban a pillanatban megörökítve.
 
Szeretném hangsúlyozni, hogy nem célom és érdekem, hogy Farkas Péter Barnabás ilyen méltatlanul fejezze be politikai karrierjét! Sem anyagi, sem pozícióbeli hasznom nem származik ebből, talán még veszíthetek is vele.
 
Barátomnak tekintettem korábban, felkaroltam, és felkészítettem őt a képviselői és alpolgármesteri feladataira. Éppen ezért fáj annyira, ami történt! Ritkán csalódik az ember ekkorát életében. De egyszerűen nem hagyhatom szó nélkül, ha pontosan tudom, hogy valaki nem mond igazat azoknak, akik hisznek, bíznak benne. Legyen az jobbikos, fideszes, vagy DK-s. Hiszen az a jelölt, aki már a megválasztása előtt is szemrebbenés nélkül hazudik, az nem lehet sehol és semmilyen körülmények között a nép képviselője!
 
A Jobbikot sem célom bántani, hiszen nagyon sokat köszönhetek a pártnak, sok-sok jóban és rosszban részesültünk közösen. A szívem egy darabja velük maradt, és elkeserít, hogy milyenné vált az a közösség, amelynek oly büszkén voltam egykor tagja. Remélem visszatalálnak egyszer a helyes útra!
 
Pontosan tudom, milyen támadások fognak érni a következő napokban, ezt a magam részéről felvállalom, ahogyan mindig is tettem. Vádak, rágalmak, hazug támadások hadára fel vagyok készülve, azt gondolom, hogy a lassan 10 éve tartó munkám alatt már eléggé megedződtem ehhez. Mondataimat, kijelentéseimet bíróság előtt, eskü alatt is hajlandó vagyok vállalni, ha valakinek perelni támadna kedve. Ugyanis én nem hazudok, emiatt nyugodtan alszom, és bujkálnom sem kell senki elől…
 
Mivel alpolgármester úr nem vállalta fel mondatainak a következményeit, ezért a képviselő-testület tagjaival egyeztetve, és egyetértve egy rendkívüli képviselő-testületi ülés megtartását kezdeményeztem, ahol a testületnek lehetősége lesz elhatárolódni a jelölt személyétől, és bizalmatlansági indítványt benyújtva kéri a tisztségeiről történő azonnali lemondást.
 
Végezetül pedig volt kollégám nevében szeretnék bocsánatot kérni mindenkitől, akit Barnabás becsapott, ha már ő nem tette/teszi meg!
Fidrus Péter, önkormányzati képviselő "