József napja van. | 2024.03.19

Kapás ötödik idővel elődöntős 200 méter pillangón, Hosszú visszalépett

2021-07-27 13:25:00

Kapás Boglárka az ötödik helyen jutott a keddi előfutamból a szerdai elődöntőbe 200 méter pillangón a tokiói olimpia úszóversenyén, míg a szám másik magyar indulója, Hosszú Katinka visszalépett.

    Kapás világ- és Európa-bajnoki címvédőként 2:08.58 perces idővel csapott célba.
    "Egész jó volt. Az volt a cél, hogy ne fáradjak el, de azért az élmezőnyben végezzek. Úgy láttam, mások is ezt taktikát választották, mert hozzám hasonlóan többen kiengedtek a végén" - értékelt az UTE versenyzője. "Sok jóra nem számítok a reggeli úszásnál, mert mindenki rosszul éli meg. Én kiskoromtól edzek reggel, így mondhatjuk, hogy fel vagyok rá készülve, de azért nem olyan lesz, mint este vagy délután".
    A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú helye üresen maradt a második futamban. A visszalépés hátterében az állhat, hogy a valószínűsíthető továbbjutás esetén szerda délelőtt a 200 méter pillangó elődöntője után 47 perccel rendezik a 200 méter vegyes fináléját, amelybe hetedik idővel kvalifikálta magát. Érdekesség, hogy így formalitássá vált a szám három előfutama, mivel eredetileg is csak tizenheten neveztek, azaz a 32 éves magyar úszó kiválásával az előfutamok csak az elődöntő pályabeosztásáról határoztak.
    Hosszú öt éve, Rióban szintén visszalépett a 200 méter pillangótól.