József napja van. | 2024.03.19

Magyar Nagydíj - Rendőrség: aki teheti, tömegközlekedéssel utazzon a versenypályához!

2021-07-27 11:01:00

A rendőrség azt kéri, aki teheti, tömegközlekedéssel jusson el a Forma-1 Magyar Nagydíj versenypályájához - írta a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság kedden a police.hu oldalon.

    A július 30. és augusztus 1. között a Hungaroringen tartandó sporteseményre idén is nagy számban érkeznek hazai és külföldi látogatók, amely a környék forgalmát erősen megnöveli. A rendőrség azt kéri, aki teheti, vegye igénybe a tömegközlekedési lehetőségeket a versenypályára való kijutáshoz.
    A Hungaroring Sport Zrt. a honlapján arról tájékoztat, hogy a hétvégén a H8-as HÉV sűrített menetrend szerint jár. A HÉV-re a normál bérlet vagy vonaljegy mellett Budapest közigazgatási határától (Ilonatelep) kiegészítő jegy is szükséges, amely oda- és a visszaútra is előre megváltható bármely BKK-automatában, így elkerülhető a tömeges sorban állás az Örs vezér téren. A HÉV-kiegészítő jegy megvásárolható a MÁV applikáción keresztül is.
    Hozzátették: Kerepes HÉV-állomás és a Hungaroring 3-as kapuja között a Magyar Nagydíj hétvégéjén ingyenes buszjáratokat biztosítanak.
    A Hungaroring versenypálya az M3-as autópályán is megközelíthető, a Budapest felől érkezők a 19-es lehajtónál hagyják el és a jelzőtáblákat követve közelítsék meg a versenypályát. A Nyíregyháza felől érkezők az autópályát a 23-as lehajtónál hagyják el és a jelzőtáblákat követve közelítsék meg a versenypályát.
    A versenypálya Mogyoród és Kerepes felől is megközelíthető: Mogyoród irányból a Kerek-tóhoz érve a 2-es, illetve 8-as kapu felé haladva lehet elérni az ingyenes parkolókat, Kerepes irányából pedig Szilasligeten keresztül a 3-as vagy a 2-es kapu felé haladva érhető el az ingyenes parkoló.