Auguszta napja van. | 2024.03.29

Orbán: a biztonságra törekvés lesz jellemző a gazdaságban

2021-06-09 15:00:00

A válság után a biztonságra törekvés lesz jellemző a gazdaságban, mindenki biztonságosabb gazdaságot akar, amelyet nem rengethet meg egy olyan válság, amit "most átéltünk" - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Világgazdaság üzleti napilap konferenciáján szerdán Budapesten.

    A kormányfő a Magyarország újraindul! címmel megrendezett gazdasági csúcskonferencián hangsúlyozta: változások lesznek a világgazdaságban, ezekhez alkalmazkodni kell, és a válságból az derült ki, hogy a világgazdaság, illetve az európai gazdaság törékeny.
    Kifejtette, a biztonságra törekvés azt jelenti, hogy egy járvány elleni védekezésben nem függhetünk másoktól, az önvédelem képességét meg kell teremteni, önellátónak kell lenni védőeszközökből, gyógyszerből és vakcinából akkor is, ha éppen nincs járvány, ehhez a kapacitásnak és a termelésnek meg kell lennie. Fontos, hogy a következő járvány ellen gyorsan ki tudjuk majd fejleszteni a vakcinát, gyorsabb reagálóképességet kell kiépíteni - jelentette ki.
    Orbán Viktor arról is beszélt: a külkapcsolatokban nem lehet, hogy Magyarország csak a nyugati lábán álljon, a keleti irány is fontos, ez gazdaságpolitikai tény. A világgazdaság súlypontja folyamatosan keletre helyeződik, ehhez nekünk alkalmazkodni kell - mutatott rá.