Antal, Anett napja van. | 2021.06.13 | MNB középárfolyam:

Volner Párt: veszélyezteti a jogállamot a baloldali összefogás

2021-05-14 14:51:48

A Volner Párt elnöke szerint veszélyezteti a jogállamot a baloldali összefogás.

    Volner János független országgyűlési képviselő pénteki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: "gyakorlatilag alkotmányos puccsot" jelent, amikor az önkormányzatokat arra biztatják, hogy szabotálják el a tulajdonukban álló lakások privatizációját, ha a parlament elfogadja az erről rendelkező jogszabályt.
    Kiemelte: az 1990-es évekhez hasonlóan most is kedvezményes áron vehetnék meg a lakásokat a bérlők, ez pedig sokuk számára azt jelentené, hogy először jutnak saját otthonhoz.
    Volner János hozzátette: jelent meg a napokban olyan publicisztika, amely szerint a kormányváltás után akár alapos gyanú nélkül is börtönbe kellene vetni fideszes politikusokat, majd megtörnek a rács mögött, ha pedig semmit nem tudnak rájuk bizonyítani, legfeljebb szabadon engedik őket. A politikus az 1950-es évek és 2006 stílusát idézőnek nevezve ezeket a kijelentéseket.
    Fenyegetik a jogállamot, fenyegetik a jobboldali érzelmű újságírókat és politikusokat egyaránt - jelentette ki.
    Hangsúlyozta: a baloldalnak végre tudomásul kellene vennie, hogy törvényeket mindenki köteles betartania, akár tetszik neki az adott jogszabály, aki nem.
    Volner János feltette a kérdést: hol van Vera Jourová, az Európai Bizottság e témában illetékes alelnöke, amikor naponta érik ilyen támadások Magyarországon a jogállamiságot?