Antal, Anett napja van. | 2021.06.13 | MNB középárfolyam:

Szórakoztató évadot tervez az egri Gárdonyi Géza Színház

2021-05-14 14:51:30

A járvány miatt félbeszakadt előző évad műsorára alapozó, ám új elemeket is tartalmazó szórakoztató szezont tervez ősztől az egri Gárdonyi Géza Színház - közölte az igazgató a teátrum pénteki sajtótájékoztatóján.

    Blaskó Balázs elmondta: a fenntartó helyi önkormányzattal és az Emberi Erőforrások Minisztériumával egyetértésben nehéz gazdasági helyzetükre való tekintettel nem lesz lehetőségük pótolni az elmaradt előadásokat, ezért a jövő évad műsorterve a tavaly novemberben félbe szakadt előzőre épül. A tavaly ősztől idén tavaszig tervezett öt helyett azonban hat bemutatót láthat majd a közönség.
    Az első nagyszínpadi bemutató októberben A nagymama című vígjáték lesz Blaskó Balázs rendezésében. A folytatásban színre viszik A montmartre-i ibolya című operettet Halasi Imre rendezésében, a Pletykák című bohózatot Frigyesi András rendezésében, majd A fizikusok című komédiát Kiss József állítja színpadra, Sisi címmel pedig romantikus táncjátékot mutat be Topolánszky Tamás koreográfiájával a színház GG Tánc Eger nevű tánctársulata. A nagyszínpadi premierek sorát jövő tavasszal az Aranyrandevú című romantikus retrokomédiája zárja.
    A gyerekeknek szóló előadások között a Babszem Jankó Gyermekszínházzal közösen mutatják be Grimm két mesejátékát: a Rigócsőr királyfit és A széttáncolt cipellőket. Emellett ugyancsak az említett együttműködés gyümölcseként láthatják a legifjabb nézők A rátóti csikótojás című népmesét.
    Blaskó Balázs kitért arra is, hogy a stúdiószínpadon ősszel újra megtartják az Egri Stúdiószínházi Táncfesztiváltó. Ezen kívül ott a Tikk-takk. bumm című musicalt és a Páratlan páros 2 - Klikk! című komédiát láthatja majd a közönség.
    A visszaváltott bérletek tulajdonosainak jelentkezését mielőbb várják, ha szeretnék korábbi helyüket megtartani, hiszen hétfőtől megnyitják a szabad bérletes helyek foglalásának lehetőségét. A vissza nem váltott bérletek a következő évadra változatlan feltételekkel érvényesek.
    Minczér Gábor, a város alpolgármestere szerint az új évadban is színvonalas előadásokra számíthatnak a Gárdonyi Géza Színházba látogatók. Az intézmény jelentős fenntartói forráselvonás miatt kialakult nehéz anyagi helyzetére vonatkozó kérdésre válaszolva elmondta, hogy a színház működtetésére is jut majd a kormány által ígért kompenzációból.