Gedeon napja van. | 2024.03.28

8,853 milliárd (8853 millió) forint lapul a „bűnös város” Kazincbarcika számláján

2021-05-13 20:32:24

Elutasította Magyarország 36 leggazdagabb önkormányzatai közé tartozó kazincbarcikai önkormányzat 824 millió forintos igényét a kormány, mert nagyon magas - 88.794 Ft - az egy főre jutó helyi adó 2021-ben. 2020-ban 128.011 Ft/fő volt. (Összehasonlításképpen Sajószentpéteren ez 2020-ban 7.350 Ft/fő, 2021-ben 7.872 Ft/fő.)

A borsodi kisváros baloldali vezetése a járványügyi védekezéssel kapcsolatos állítólagos kiadásainak költségeire kért kompenzációt, amely tartalmazza azt a 30 %-os újabb helyi adóemelést, amelyet a kormány tiltó határozata miatt nem tudott a barcikai emberekből kipréselni. Az elutasító kormánydöntéssel érintett tizennégy település felét kormánypárti polgármester irányítja. 

A kormánydöntésért a polgármester egy lejárató posztban a térség országgyűlési képviselőjét okolta, melynek hatására a baloldali fanatikusok teli szájjal kezdték harsogni ”Kazincbarcika a megbüntetett baloldali város” fantazmagóriáját.
-Kazincbarcika türelme fogytán van! - írta Szitka Péter, magát a várossal azonosítva.

A városukat szerető, jövőben gondolkodó polgárok is megfogalmaztak egy erős ajánlást Szitka Péter számára: Kazincbarcikán nem a türelem fogy vészesen, hanem a városlakók száma!

A szebb napokat látott kisváros lakosságának összetétele kezd hasonlítani egy világháború sújtotta térség lakosságához. A 18 – 50 év közötti korosztály, a baloldal több évtizedes politikájának köszönhetően eltűnt Barcikáról. Nézőpont kérdése, hogy miért „halt ki tömegesen” a fiatal generáció, amely nélkül nincs jövője a településnek. A lokálpatrióta polgárok szerint, a városvezetés furcsa jövőképéből adódó hibás döntések sorozata vezetett a lakosság számának az erőteljes fogyásához. A baloldali idős polgárok szerint, a kormány bünteti a baloldali vezetésű várost pénzelvonással.

A fanatikusok állításának ellentmond az a tény, hogy a kazincbarcikai önkormányzat számláján a mai napon 8,853 milliárd – 8.853.000.000 – forint készpénz van. Ehhez az elképzelhetetlen nagyságú pénzhez adjuk hozzá az elmúlt évek még elképzelhetetlenebb nagyságú beruházási forrásait, és a kormány által átvállalt és kifizetett 5,488 milliárd – 5.488.000.000 – forint adósságot. Ebből a csillagászati összegből Kazincbarcikán aranyból lehetett volna kikövezni az összes utcát és teret.

Ide kattintva a magánszemélyek kommunális adójának emeléséről szóló határozat megtekinthető!- a döntést Szitka Péter egyszemélyben hozta meg!  

Ide kattitva az építményadónak az emeléséről szóló határozat megtekinthető - a döntést Szitka Péter polgármester egyszemélyben hozta meg.

A vállalkozások és az ittlakók Magyarország legmagasabb helyi adóját fizetik az önkormányzat feneketlen pénztárcájába. Sok városlakó úgy véli, a helyi nagyvállalatok porának, gőzének, gázának „fogyasztása” ellenértékeként kapott pénzét nem jól kezeli az önkormányzat. Kazincbarcikán a vagyongazdálkodást sűrű homály fedi. Különösen igaz ez a veszélyhelyzetben értékesített ingatlanokra, amelyeket állítólag azért adták el mélyen a piaci ár alatt, hogy a járvány elleni védekezés költségeit előteremtsék!

Az önkormányzat látható járványügyi „harca” kimerült a családoknak juttatott 2 db maszkban, amelyre rányomtatták! az egyszarvú lécfigurát! Mivel nem vagyunk virológusok, így nem tudjuk eldönteni, az unikornis látványa megfutamította-e a maszk viselőjének tüdejébe tartó koronavírusokat?

A Polgármesteri Hivatal az elmúlt években sokszorosan megsértette az információs törvényt, ami miatt a választópolgárok a mai napig nem tudnak élni az ellenőrzési jogukkal. A törvénysértések miatt, többen a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (NAIH) fordultak, és a hatóság számos esetben megállapította, az önkormányzat a tájékoztatási kötelezettségének nem tett eleget, sőt a mai napig nem tesz eleget az info törvényben foglalt tartalmi és formai követelményeknek.

A kazincbarcikai példa jól szemlélteti, a gazdag önkormányzat nem feltétlen gazdag várost jelent. A fiatal kazincbarcikaiak itthon tartására és a polgárok jólétére nincs pénz a város kasszájában, minden másra milliárdok akadnak.