György napja van. | 2024.04.24

Időjárás-jelentés

2021-03-01 17:25:06

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:


    Időjárási helyzet Európában:
    ----------------------------
    Magasnyomás határozza meg kontinensünk középső és nyugati részének időjárását. A legtöbb helyen a leszálló légmozgás és a felhőoszlató hatás következtében kevés a felhő, és sokat süt a nap, száraz az idő. Ugyanakkor a Brit-szigetek és a Benelux államok térségében a csendes idő hatására hajnalra párássá vált a levegő, és köd illetve rétegfelhő is képződött, emellett szitálásról is érkezett jelentés. Az anticiklon peremén frontok húzódnak, amelyek egyrészt az Atlanti-óceán és Norvégia, másrészt a Kaszpi-tenger területén okoznak felhős, jellemzően esős időt. A Kárpát-medencét kedd estig eléri az említett magasnyomás centruma, így kedden már túlnyomóan derült idő várható.

    Várható időjárás az ország területén kedd jfélig:
    ------------------------------------------------
    Estére feloszlanak a gomolyfelhők és kiderül az ég, hajnalra foltokban köd képződhet. Kedden túlnyomóan napos, derült időre készülhetünk, csak északkeleten jelenhet meg kevés fátyolfelhő. Csapadék nem lesz. Az északkeleti szél a Zemplén térségében még erős lesz, majd éjszakára veszít erejéből a szél, és kedden már mérsékelt marad a légmozgás.

    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -4 és -1 fok között alakul, de a fagyzugos helyeken ennél alacsonyabb, néhol pedig pár fokkal magasabb is lehet a hőmérséklet.
    A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 10 és 15 fok között alakul