Gedeon napja van. | 2024.03.28

Államtitkári fizetések és sportállások mellett drasztikus leépítések a csődközeli Miskolcon

2021-02-26 12:40:00
"Államtitkári fizetések és sportállások mellett drasztikus leépítések a csődközeli Miskolconcímmel tartottak sajtótájékoztatót pénteken délelőtt a borsodi megyeszékhelyen. A média képviselőit Dr. Nagy Ákos, a FIDESZ miskolci frakcióvezetője tájékoztatta..
 
"Másfél év kormányzás után a csőd közelébe juttatta a baloldal Miskolcot. Másfél év elég volt a miskolci baloldalnak arra, hogy akkora legyen a pénzügyi káosz Miskolcon mint még soha, és most éppen azért dugdossák annyira az idei költségvetést, hogy minél később derüljön ki az igazság. A tömegközlekedés folyamatos apasztása vagy a seriff rendszer megszüntetése azonban előre jelzi, hogy mi fog bekövetkezni hamarosan. 
 
Mára egyértelművé vált, hogy a miskolci baloldal a válsággal nem tudott megküzdeni, a sikertelen válságkezelési ötletei felett eljárt az idő.  Ezek ugyanis semmi másból nem álltak, mint brutális lakossági megszorításokból, díjemelésekből, lakbér emelésből, hitelfelvételből és a közvagyon kiárusításából.  Ezeket tervezték erre az évre is, de hamar bajba kerültek. Ugyanis a kormány a megszorításokat és áremeléseket letiltotta, a lakbéremeléseket visszavonatta, a helyi adók emelését nem engedélyezte.  A tavaly felvett és elköltött hitelnövekmények mellé a miskolci baloldal újakat már nem tudott felvenni, és a privatizálni sem tudtak újabb vagyontárgyakat. 
 
A Fidesz-KDNP frakció többször is érdemi válságkezelést javasolt. Ide értve a képviselői és felügyelő bizottsági tiszteletdíjak radikális csökkentését, a fölösleges urizáló beruházások - mint például az új Holding parkoló - leállítását, és a több mint kétszáz milliárdos önkormányzati vagyon hatékonyabb kezelését. 
 
Mindezek helyett a miskolci baloldal elkezdte a félrebeszélést, és úgy tesznek mintha nem is ők kormányoznák másfél éve a várost. Ahelyett, hogy minden pénzt a munkahelyek megőrzésére fordítanának, milliókat folyatnak el arra a propagandára, hogy ők nem tehetnek semmiről. Pedig  másfél  éve minden pénzügyi és gazdasági döntést ők hoznak, és most nem merik felvállalni az elhibázott döntéseik következményét. Ők voltak, akik nem takarékoskodtak eléggé, főleg amikor saját javadalmazásukról döntöttek. Így fordulhatnak elő milliós államtitkár szintű jövedelmek, vagy megduplázott tanácsnoki fizetés és sportállások sora a haveroknak.
 
A válság idején a baloldali politikusok Miskolcon leginkább csak a kormányra mutogattak, pénzért ácsingóztak, buszjáratokat töröltek, és közben nem voltak képesek előállni egy tisztességes költségvetéssel. A munkahelyeket megőrizni nem tudták, jellemző, hogy a fürdőknél közel száz ember maradt fizetés nélkül, holott 700 millió forintot adott a kormány az új fürdő beindítására. A sajtóhírek szerint a leépítések sajnos más vállalatoknál is folytatódnak. Annyira tehetetlenek, hogy már a saját propaganda-szócsőnek használt Miskolci Kommunikációs KHT-ből is sorra rúgják ki a szerkesztőket és operatőröket.
 
A miskolci baloldal a válság kezelésében tehát súlyosan megbukott. Miskolc az összeomlás határán tántorog, költségvetése nincs, ezért ismét figyelmeztetjük a baloldalt, ha ez így megy tovább, akkor hamarosan csődbe viszik a várost."