Rudolf napja van. | 2024.04.17

Gyurcsány miskolci helytartója az előválasztáson simán lenyomja Varga László MSZP-s országgyűlési képviselőt

2020-11-25 21:41:42

Nagy terveket osztottak meg a nyilvánossággal Gyurcsány miskolci helytartói. Fekete Zoltánné a DK helyi szervezetének elnöke és Velünk a Város Hurrá!Miénk a város frakcióvezető-helyettese Hegedűs Andrea azt forralja, hogy 2022-ben esedékes választáson megszerzik a Borsod-02-es országgyűlési egyéni választókerület (OEVK) parlamenti mandátumát.

  • A Borsod-02-es OEVK magába foglalja Miskolc területének kb felét, Parasznya, Sajólászlófalva, Radostyán, Varbó, Sajóbábony településeket.
  • 2014-ben Varga László (MSZP) 0,5 % különbséggel hódította el Sebestyén Lászlótól (Fidesz-KDNP) a választókerületet.
  • 2018-ban Hubay György 8,63 %-ot vert Vargára, így ismét kormánypárti képviselője van a 2-es vk-nak.
  • Varga László (MSZP) 2018-ban listán jutott be a parlamentbe. Forrásaink szerint Varga dédelgetett álma a térség egyéni országgyűlési képviselői mandátumának az újbóli megszerzése 2022-ben.

Gyurcsány miskolci helytartóinak mai bejelentése szétfoszlatta Varga László "jövőbeni honatyai álmát". Hegedüs Andrea (DK) megméretteti magát 2021-ben az ellenzéki előválasztáson arra számítva, hogy a baloldal egyedüli jelöltjeként elnyeri az összeborulás támogatását.

Hegedűs Andrea nyomulása komoly veszélyt jelent Varga László politikai karrierjére, akinek csúfos bukása biztosra vehető az elővoksoláson. Még akkor is veszíteni fog, ha jobb lenne DK-s vetélytársánál. Gyurcsány előbb vagy utóbb teljesen felfalja az MSZP-t, és soha nem engedné át egy agonizáló pártnak az indulás esélyét egy billegő körzetben a 2022-es választáson.

Vad dolgokat mondott még a két DK-s nő a miskolci aszfalton. Többek között Orbán rendszerének a megbuktatását tűzték ki célul, vagy ahogy mondták, arra törekednek, hogy "2022 után a történelmi múlt része legyen". Lássuk be ambiciózus terv egy olyan párttól, amelynek európa parlamenti képviselői óránként, egymással versengve árulják el Magyarországot Brüsszelben.

Jövőre két év telik el a Velünk a Város miskolci uralkodásából. Mit adott ez idő alatt a polgároknak a szivárványkoalíció? Áremelést, megszorításokat, Miskolc lezüllesztését, élősködő baloldali haverokat.

Hegedűs Andrea ezt a "mintát" exportálná, mint országgyűlési képviselő. A balliberálisok gazdaságfilozófiája a segélyezést, a hitelfelvételt, a megszoritásokat, a példátlan áremeléseket, a baráti privatizációt részesíti előnyben. Ha valaki betekintést szeretne nyerni egy esetleges ellenzéki győzelem 2022 utáni világába, javasoljuk tanulmányozza a mai miskolci valóságot.

(Nyitókép Hegedűs Andrea. Forrás miskolc.hu)