Gedeon napja van. | 2024.03.28

Huszonhétmilliós csalási ügyben javasolnak vádemelést Somogyban

2020-11-08 16:21:53

Személyes adatokkal visszaélve több mint 27 millió forintot csalt ki egy kaposvári bűnbanda az egyik legnagyobb magyarországi távközlési szolgáltatótól - közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap a police.hu oldalon.

    Azt írták: az elkövetők 2018 végétől 68 ember adatait jogtalanul megszerezve és felhasználva rendeltek műszaki cikkeket, köztük mobiltelefonokat és televíziókat egy ismert magyarországii távközlési szolgálatótól.
    A megrendelt termékeket a bűncselekményben részt vevő futárok nem az ügyfelek címére szállították, hanem az elkövetőknek kézbesítették.
    A nyomozók hat - 22 és 47 év közötti - megrendelőt, valamint két, a bűncselekményekben társtettesként részt vevő, 28 és 32 éves futárt hallgattak ki személyes adattal visszaélés, hamis magánokirat felhasználása, valamint információs rendszer felhasználásával jelentős kárt okozó csalás megalapozott gyanúja miatt.
    A rendőrök a nyomozást befejezték, az iratokat a napokban vádemelési javaslattal küldték el a Kaposvári Járási Ügyészségnek - ismertették.