Tivadar napja van. | 2024.04.20

Miskolci jobbikos alpolgármesterjelölt prostitucióból származó adóbevételre számít

2020-08-28 09:31:52

Önkormányzati rendelettel teremtene tiszta helyzetet a miskolci "prosti piacon" Jakab Péter barátja, Badány Lajos jobbikos önkormányzati képviselő, alpolgármesteri poszt várományosa, amikor a régen várt pénteki közgyűlésre türelmi zóna kijelölését célzó előterjesztést és módosító javaslatot nyújtott be. Badány az utcalányok örömszerzési tevékenységének gyakorlásából, jelentős adóbevételre számít, ami feltehetőleg segítene Miskolc gigantikus deficitjének  a  lefaragásában.

A miskolci alpolgármesteri poszt várományosa nem követel kevesebbet, mint az utcalányok szabályozott formában - közegészségügyi, közrendvédelmi, adózási, munkaügyi feltételeknek megfelelve - végezhessék ősi tevékenységüket a kijelölt területen. Badány előterjesztése szerint, az 1999.évi LXXV törvény 8§ (1) bekezdése alapján a tömeges prostitúció megjelenésekor, az önkormányzatnak a tevékenység folytatására türelmi zónát kell kijelölni, amely javaslata szerint a Szinva út 2. számtól kezdődően az utca páros oldalon Fonoda utcai Szinva hídig bezárólag lenne az ideális helyszín.

Úgy látszik a borsodi megyeszékhelyen minden lehetőséget megragadnak bevételszerzésre, hogy a 7 milliárdos deficitet lefaragják. Badány előterjesztésében nincs gazdasági számítás arra vonatkozóan, hogy a miskolci szexiparból mennyi adóbevétel származna. Feltehetőleg készülhetett valami becslés, aminek a pénzügyi hasznának az elérésére a városnak nem kell "befektetésként" plusz pénzt áldozni. Pecunia non olet, vagyis a pénznek nincs szaga.

Nem minden miskolci díjazta Badány szexipart megrendszabályozó buzgalmát. Többen úgy vélték, a miskolci utcalányok "munkakörülményeinek" problémájánál sokkal fontosabb dolgokkal kellene foglalkoznia Miskolcon a jobbikos alpolgármesterjelöltnek. 

(címlapfotó illusztráció, forrása internet)