Márk napja van. | 2024.04.25

Időjárás-jelentés

2020-08-27 17:14:00

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

    Időjárási helyzet Európában:
    ----------------------------
    Az előző szinte még el sem ment, de már egy újabb ciklon közelíti meg a Brit-szigeteket, ennek hatására erősen felhős, borult az ég többfelé eső, zápor is előfordul. A Nagy-Britanniától távolodó ciklon már kontinensünk keleti részén örvénylik, nagy területen okoz szeles, csapadékos időjárást.
    Csendes, nyugodt, nyári idő a mediterrán térségben uralkodik, ott mindenütt 30 fok felett alakul a maximum-hőmérséklet. Péntek estig a Kárpát-medencébe délies áramlással egyre melegebb, szárazabb levegő áramlik.

    Várható időjárás az ország területén péntek estig:
    ---------------------------------------------------
    Egyre vastagabb magasszintű felhőzet sodródik be hazánk fölé, az éjszaka első felében átmenetileg erősen felhős periódusok is lehetnek, ám reggelre szinte mindenütt kiderül az ég.
    Pénteken is fátyolfelhők zavarják a napsütést, csak elvétve jelenhetnek meg gomolyfelhők. Csapadék nem valószínű. Késő délutántól mérséklődik a légáramlás. Pénteken már a déli, délkeletire forduló szél élénkül meg.
    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 és 16 fok között alakul, de a hidegre érzékeny részeken 10 fok alá is lehűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 26 és 31 fok között várható.