Emma napja van. | 2024.04.19

Időjárás-jelentés

2020-08-26 18:27:16

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:


    Időjárási helyzet Európában:
    ----------------------------

    Az Északi-tenger felett ciklon örvénylik, amely kontinensünk északnyugati tájain okoz változékony, többfelé esős, szeles időt. A Baltikumtól a Balkán-félszigetig sok helyen eredményezett jelentősebb csapadékot az a frontzóna, amely már a Kelet-európai-síkság felett található. Európa más részein általában nyugodt, napos idő a jellemző, csak helyenként fordulnak elő záporok, zivatarok. A Kárpát-medence térségét érinti ugyan egy hidegfront az esti, éjszakai órákban, de csapadékra csak kis területen van esély, és a lehűlés sem lesz markáns.

    Várható időjárás az ország területén csütörtök estig:
    -----------------------------------------------------

    Reggelig csak kevés felhő lesz az égen, de estefelé az északkeleti határszélen gomolyfelhők képződnek, amelyekből kialakulhat egy-egy zápor, esetleg zivatar. Csütörtökön a délelőtt nagy részében többnyire napos időre van kilátás, aztán nyugat felől vastagodó magasszintű felhőzet húzódik fölénk, amely már szűrheti a napsütést. Csapadék nem várható. Szerdán a délnyugati, estétől az egyre nagyobb területen északnyugatira, nyugatira forduló szelet kísérik élénk, főként az északi tájakon olykor erős lökések.

    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 11 és 18 fok között alakul, de a szélcsendes tájakon ennél hűvösebb lehet az idő.
    A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 25 és 29 fok között valószínű.