Gedeon napja van. | 2024.03.28

Kazincbarcikán házról - házra járva gyűjtik az MSZP-sek a nemzeti konzultációs íveket

2020-07-03 23:26:50

Kazincbarcikán az MSZP? időskorú női aktivistái, házról-házra járva gyűjtik a nemzeti konzultációs íveket. A helyi Fidesz-KDNP felszólítja az MSZP-t és a többi baloldali szervezetet, hogy azonnal fejezzék be az etikátlan adatgyűjtést, és arra kéri a polgárokat, hogy személyes adatokat ne adjanak át illetéktelen személyeknek.

Miről szól a nemzeti konzultáció?

A kormány az újtípusú koronavírus járvány elleni védekezéssel, és az illegális migrációval kapcsolatosan 13 kérdést tett fel a polgároknak. Ha ezekre a kérdésekre válaszolnak és augusztus 15-ig visszaküldik, abban az esetben ez egy iránymutatás lehet a jövőbeni kormányzati és járványügyi intézkedéseknek.

Magyarországon a baloldali ellenzék a járvány védekezésének ideje alatt, a kormány megbuktatásán és az ország nemzetközi lejáratásán dolgozott. Ha nem így alakul védekezés, akár az olasz vagy a spanyolországi tragédiai is bekövetkezhetett volna. Az olaszországi Bergamóban, a járvány csúcspontján annyian haltak meg, hogy a napi több száz holttest elszállítására a katonaságot kellett kivezényelni. Itthon, a szakembereknek és a fegyelmezett polgároknak köszönhetően elmaradt a járvány "belobbanása", és így az emberi életek tízezreit mentették meg. 

Miért gyűjti a baloldal a konzultációs íveket?

A baloldal soha nem a magyar érdekeket képviselte, és képviseli. Vezetőiket egyetlen cél vezérli, a hatalom mindenáron történő megszerzése. Nem állnak ki a határon túli magyarokért, de teljes mellszélességben támogatják az Európát elözönlő, többnyire harmadik világbeli migránsok letelepítését, és rendszerint a külföldiek érdekeit a magyarok érdekei elé helyezik. A konzultációs ívek jogtalan begyűjtésével, egyrészt adatbázist építhetnek, másrészt megpróbálják a magyar polgárokat szabad véleménynyilvánításuk jogában korlátozni.

Milyen veszélyeket rejt ha illetékteleneknek személyes adatokat ad át?

Magyarországon szigorú szabályai vannak az adatkezelésnek, amely szabályozza kik, mikor, és miért gyűjthetnek, kezelhetnek személyes adatokat, ezzel védve a polgárokat. Ha illetéktelenek kezébe kerülnek érzékeny adataink, azzal visszaélhetnek. 

A Fidesz-KDNP Kazincbarcikai szervezete arra kéri a polgárokat, hogy ne adják át illetékteleneknek az íveket, hanem éljenek véleménynyilvánítási jogukkal, és a kitöltött íveket díjtalanul adják postára - zárul a közlemény.