Auguszta napja van. | 2024.03.29

A kórház szerint a kazincbarcikai önkormányzat tesztgépe alkalmatlan az aktuális Covid-19 vírus szűrésére

2020-05-13 20:59:02

A Kazincbarcikai Önkormányzat a barcikai polgárok adóforintjaiból koronavírus tesztgéppel "ajándékozta" meg a Kazincbarcikai Kórházat. Ezzel az adománnyal a "szabad városnak" titulált észak-borsodi kisváros vezetői csatlakoztak a "tesztelni, tesztelni, tesztelni" értelmetlen baloldali őrülethez. A kórház nyilatkozata szerint, a kapott készülék koronavírus irányú tesztje, az aktuális (éppen zajló) fertőzések szűrésére technikájából adódóan nem alkalmas.

A Kazincbarcikai Kórház Nonprofit Kft. tájékoztatója

Kazincbarcika város önkormányzata célkészüléket adományozott kórházunknak, melyet ezúton megköszönünk.

Az adományozásról szóló híreket követően többen érdeklődtek, hogy milyen formában vehető igénybe a készülék szolgáltatása a Covid-19 vírus tesztelésére.

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy az adományba kapott készülék koronavírus irányú tesztje az aktuális (éppen zajló) fertőzések szűrésére technikájából adódóan nem alkalmas.

Tájékoztatásul közöljük, hogy a fentiekben leírtak miatt a készülék nem éri el azt a pontosságot, amely alapján felelősséget tudnánk vállalni az eredményekért.

A készülék egyéb mérési lehetőségeit a későbbiekben az akut betegek ellátásában remélhetőleg sikerrel tudjuk majd használni.

Kazincbarcika, 2020. május 12.

 

         Dr. Bassler Beáta           Tóth Gábor           Dr. Mezei Zoltán András
             orvosigazgató                   igazgató                     Laboratórium-
                                                                                   osztályvezető főorvos