Adalbert napja van. | 2023.09.27

Az elmúlt 24 órában történt

2015-08-13 09:28:25
Hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből.

A megye rendőri szervei 2015. augusztus 12-én három személyt vettek szabálysértési őrizetbe.

Tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt indított eljárást a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság Gy. Tibor 39 éves bükkábrányi és B. Zsolt 42 éves mezőnagymihályi lakosokkal szemben. Az eljárás alá vont személyek egy bükkábrányi telephelyről összesen 50 liter üzemanyagot akartak eltulajdonítani.  A járőrök a szabálysértőket elfogták, majd előállították rendőrkapitányságra, ahol a két férfit őrizetbe vették. A mezőkövesdi rendőrök egy fővel szemben azért alkalmaztak személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedést, mert az eltiltás hatálya alatt vezette járművét. A miskolci járőrök további egy férfival szemben tulajdon elleni szabálysértés elkövetése (bolti lopás) miatt hoztak személyi szabadságot korlátozó határozatot.

 

 Az illetékes rendőrkapitányságok a szabálysértési őrizetbe vett személyeket gyorsított eljárásban, 72 órán belül állítják bíróság elé.

 

 Az említett ügyeken túl hozzátartozók közötti erőszak miatt alkalmazott ideiglenes megelőző távoltartást egy esetben az Ózdi Rendőrkapitányság.

 

A fentieken túlmenően a miskolci egyenruhások egy elfogatóparancs hatálya alatt álló, körözött személyt fogtak el. K. Magdolna 52 éves helyi lakos ellen a Miskolci Törvényszék adott ki elfogatóparancsot, mivel a nő a vele szemben kiszabott közérdekű munka letöltését nem kezdte meg. A terheltet a rendőrök előalították, majd őrizetbe vették.

 

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az elmúlt 24 órában négy személyi sérüléssel végződő közúti közlekedési baleset történt, amelyekből egy halálos kimenetelű volt, anyagi kárral járó ütközés további tíz esetben jutott a rendőrség tudomására.