Adél napja van. | 2023.01.29

A rendőrök karjaiba futott: őrizetben a fiatalkorú rabló

2015-08-12 11:56:52
Előbb egy fiú mobiltelefonját vette el erőszakkal, majd, hogy menekülni tudjon egy idős nőre is rátámadt annak kerékpárjáért Mezőcsáton. A rendőrök egy órán belül elfogták és őrizetbe vették a 16 éves gyanúsítottat.
 
A cikkhez kapcsolódó videó: 
 

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság két rendbeli rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 16 éves tiszatarjáni fiúval szemben.

A nyomozás kiinduló adatai szerint 2015. augusztus 11-én 18 óra körüli időben Mezőcsáton, a Hősök terén egy padon ülő, mobiltelefonján internetező 15 éves fiúhoz odalépett egy akkor még ismeretlen személy és a torkát megragadva kikapta kezéből a mobiltelefont, majd a zsákmánnyal együtt megkísérelt kereket oldani. A megilletődött áldozat előbb segítségért kiáltott, majd az elkövető után futott és próbálta visszakérni tőle a maroktelefont. A rabló menekülés közben megfenyegette áldozatát, miszerint ha utána megy, akkor „szétveri a fejét”.

A szökésben lévő támadó az első bűncselekmény elkövetése után néhány perc múlva újabb rablást vitt véghez, mivel egy utcán kerékpárját toló 79 éves asszonyhoz hátulról odalépett, fellökte és elhajtott annak biciklijével. Az idős áldozat az eset során nyolc napon belül gyógyuló, könnyebb sérüléseket szenvedett.

 

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság Mezőcsáti Rendőrőrsének bűnügyi alosztályvezetője két járőrtársával volt szolgálatban, akik az első ügyről a rendőrségre érkezett bejelentést követően a rádióforgalmazást hallva azonnal az elkövető felkutatására indultak. A kapott személyleírás alapján rövid idő alatt behatárolták a fekete atlétát és kék színű farmer rövidnadrágot viselő, lehetséges elkövető személyét, akit az egyik járőr aznap korábban látni vélt a városban.

Az azonosított támadó mozgását több térfigyelő kamera is rögzítette, akinek a kézre kerítése érdekében egy Tiszatarjánra bevezető utcában a rendőrök figyelőállást vettek fel. Az egyenruhások néhány perc múlva igazoltatták és elfogták a két keréken érkező, zsebében a frissen szerzett mobiltelefonnal hazatérni szándékozó rablót.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya gyanúsítottként hallgatta ki, majd bűnügyi őrizetbe vette a már más ügyekben is büntetőeljárás hatálya alatt álló 16 éves terheltet. A nyomozóhatóság az illetékes járási ügyészségen előterjesztést tesz az őrizetben lévő gyanúsított előzetes letartóztatásának indítványozására.

A rendőrök időközben mindkét bűncselekmény sértettjének visszaszolgáltatták jogos tulajdonát, a fiatalkorú tettes által erőszakkal tőlük elvett mobiltelefont, illetve kerékpárt.