Adél napja van. | 2023.01.29

Elfogott útonállók Sajószentpéteren

2015-08-12 10:28:37
A rendőrök 35 perc alatt azonosították, majd elfogták azokat a támadókat, akik Sajószentpéteren kiraboltak egy férfit.

Csoportosan elkövetett rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság B. Ede 25 éves, F. Márk 18 éves sajószentpéteri lakosokkal és 16 éves fiatalkorú társukkal szemben. A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak Sajószentpéteren, a Bányász utcában 2015. augusztus 11-én 21 óra 50 perckor fellöktek egy 59 éves férfit, akitől elvették karóráját, pénztárcáját, a benne lévő mintegy 5000 forinttal. Az útonállók a zsákmánnyal együtt elmenekültek a helyszínről.

 

A sértett által tett bejelentést követően a helyszínre kiérkező járőrök, a beszerzett információk alapján fél óra alatt azonosították, majd elfogták azt a két férfit és azok fiatalkorú társát, akik megalapozottan gyanúsíthatóak a bűncselekmény elkövetésével. A végrehajtott ruházatátvizsgálás során a rendőrök megtalálták a korában elrabolt értékeket, iratokat.

 

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányságra előállított, majd bűnügyi őrizetbe vett terheltekkel szemben a hatóság előterjesztést tett előzetes letartóztatásuk ügyészi indítványozására.