Ágota napja van. | 2023.02.05

Az elmúlt 24 órában történt

2015-08-12 08:40:47
Hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből.

A megye rendőri szervei 2015. augusztus 11-én két személyt vettek szabálysértési őrizetbe.

 

Az ideiglenes távoltartó határozat szabályainak megszegése miatt indított eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság K. István 48 éves helyi lakossal szemben. Az eljárás alá vont személy a Miskolci Járásbíróság tiltó határozata ellenére 2015. augusztus 11-én 18 óra 30 perc körüli időben zaklatta, fenyegette élettársát. A szabálysértőt a kiérkező járőrök előállították, majd őrizetbe vették.

A sátoraljaújhelyi járőrök további egy férfival szemben tulajdon elleni szabálysértés elkövetése (bolti lopás) miatt hoztak személyi szabadságot korlátozó határozatot.

 

Az illetékes rendőrkapitányságok a szabálysértési őrizetbe vett személyeket gyorsított eljárásban, 72 órán belül állítják bíróság elé.

 

A fentieken túlmenően a miskolci egyenruhások egy elfogatóparancs hatálya alatt álló, körözött személyt fogtak el. R. Béla 36 éves helyi lakos ellen a Miskolci Törvényszék lopás vétség elkövetése miatt adott ki elfogatóparancsot. A terheltet a rendőrök előalították, majd a rendőrök büntetés-végrehajtási intézetbe vitték.

 

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az elmúlt 24 órában egy személyi sérüléssel végződő közúti közlekedési baleset történt, anyagi kárral járó ütközés további hét esetben jutott a rendőrség tudomására.