Tekla napja van. | 2023.09.23

Három helyen is ég a tarló Veszprém megyében

2015-08-10 16:18:47

Három helyen is tarló valamint száraz fű lángol Veszprém megyében, Kup és Pápasalamon között a tűz egy erdő aljnövényzetére is átterjedt - közölte a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője hétfő délután az MTI-vel.

    Csépányi-Barczi Petra elmondta, Kup és Pápasalamon közt mintegy két hektáron ég tarló, és a tűz továbbterjedt a szomszédos erdő aljnövényzetére is. A helyszínt a Pápáról két fecskendőkocsival, egy erdei terepre felkészített speciális járművel és egy vízszállítóval érkező tűzoltók nehezen tudják megközelíteni. Hozzátette, a terepviszonyok mellett az is nehezíti a tűzoltók munkáját, hogy több helyen is kerítést kell átvágniuk.
    Nemesvámos határában másfél hektáron szintén tarló és aljnövényzet ég, itt a tűzben egy bálázógép is teljesen kiégett - közölte a szóvivő. A tűzoltók egy munkagép segítségével körbeszántották a tüzet, így az nem terjedt tovább a területtel szomszédos gazdasági épületekre.
    Devecser és Somlószőlős között két hektáron égett tarló és száraz fű. Itt a tűzoltók már az utómunkálatokat végzik -közölte Csépányi-Barczi Petra.