Adél napja van. | 2023.01.29

Lezárt ügyek: sapkarablók

2015-08-10 12:24:48
Vádemelési javaslattal élt a rendőrség egy férfival és annak fiatalkorú társával szemben, akik Miskolcon baseball sapkájáért támadták rá a sértettre.

Rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Miskolci Rendőrkapitányság M. Roland 23 éves helyi lakossal és 17 éves fiatalkorú társával szemben. A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak 2015. március 26-án 13 óra 45 perckor egy miskolci villamosról a belvárosban leszálló fiatalember fejéről letépték a baseball sapkát. Az áldozat a támadóktól megpróbálta visszakérni fejfedőt, mire az idősebbik elkövető bántalmazta, majd a rablók a zsákmánnyal együtt elmenekültek.

A sértett bejelentését követően a rendőrök egy órán belül azonosították, elfogták, majd a rendőrkapitányságra előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható M. Rolandot és fiatalkorú társát.

Az ügyben indított nyomozást a Miskolci Rendőrkapitányság a napokban lezárta és az iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes járási ügyészségnek.