Eleonóra napja van. | 2024.02.21

Lezárt ügyek: Három órán belül rendőrkézen

2015-07-16 16:08:42
A Tiszapalkonyai körzeti megbízottnak egy más ügyben történt idézés során szúrtak szemet az eltűnt dolgok, így azonnal elszámoltatta, majd elfogta a betörőt.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen. A nyomozás kiinduló adatai szerint 2015. július 14-én a hajnali órákban akkor még ismeretlen személy az ajtót befeszítve bement egy tiszapalkonyai ingatlan melléképületébe és onnan többek között elektromos láncfűrészt, sövényvágót, vízhűtőt és más egyéb fémszerelvényeket tulajdonított el.

A rendőrségre érkezett sértetti bejelentést követő három órán belül a Tiszapalkonyai körzeti megbízott egy más ügyben történt idézés során meglátta az eltulajdonított dolgokat majd a helyszínen elszámoltatta az üggyel kapcsolatba hozható férfit.

A körzeti megbízott a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányságra előállította a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható T. István 26 éves körömi lakost, aki kihallgatása során beismerő vallomást tett.

A gyors, szakszerű rendőri intézkedésnek köszönhetően az eltulajdonított értékek jelentős hányadát a hatóság lefoglalta, így a lopási kár nagy része megtérült.

Az ügyben indított nyomozást a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság gyorsított eljárásban, bíróság elé állítással tervezi befejezni.