Eleonóra napja van. | 2024.02.21

Kis erőfeszítés, nagy zsákmány - Sajókaza

2015-06-04 12:42:25
A rendőrök elfogták azt a fiút, aki egy sajókazai családi házba betörve, csaknem kétmillió forint készpénzt, ékszert és egy pulóvert tulajdonított el.

Lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság egy 16 éves sajókazai fiúval szemben.

Egy sajókazai lakos tett bejelentést a rendőrségen 2015. június 2-án 21 óra 30 perckor, hogy lakásának ajtaját ismeretlen személy betörte és az egyik szobából a pénzkazettáját – benne csaknem kétmillió forinttal és egy aranygyűrűvel – továbbá egy pulóverét eltulajdonította.

A károsult elmondta, hogy az elkövetőt még látta elmenekülni, de nem ismerte fel.

A rendőrök azonnal a helyszínre mentek és megkezdték az adatgyűjtést, illetve a nyomok kutatását. A helyszíni szemle során a rendőröknek feltűnt egy, az ingatlan közelében ólálkodó helyi fiatal, akit a rendőrök igazoltattak. Ekkor a sértett észlelte, hogy a fiú az ő hiányzó pulóverét viseli.

A nyomozók ekkor a fiatalkorút a Kazincbarcikai Rendőrkapitányságra előállították, ahol először tagadta, majd végül - további két, másik helyben történt betöréses lopással egyetemben - beismerte a bűncselekmény elkövetését.

A helyszíni szemle során a rendőrök a sértett lakásának közelében, egy növényzettel dúsan benőtt területen az elkövető által menekülés közben eldobott pénzkazettát is megtalálták benne a pénzzel és gyűrűvel, melyeket visszaszolgáltattak jogos tulajdonosának.