Eleonóra napja van. | 2024.02.21

Börtönlátogatások

2015-06-04 12:40:58
A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság „A te jövőd, a te választásod! Élj SZER-telenül!” elnevezésű drogprevenciós programsorozat részeként középiskolai diákok büntetés-végrehajtási intézetek mindennapjaiba nyerhettek betekintést.

A megelőzést előtérbe helyező programsorozat egyik elemeként 2015 márciusában három, majd májusban további négy alkalommal kazincbarcikai és sajószentpéteri középiskolák diákjai úgynevezett börtönlátogatásokon vehettek részt Miskolcon, a B-A-Z. Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben, illetve Szirmabesenyőn, a Fiatalkorúak Regionális Büntetés-végrehajtási Intézetében.

 

A mintegy 200 tanuló megismerkedhetett fogvatartottak és a fegyőrök mindennapjaival, a börtönök szigorú szabályaival, valamint megtapasztalhatták, hogy milyen lehet - ha időlegesen is - a falak közt, szabadságtól megfosztottan létezni.

 

A rendőrség felé érkezett jelzések alapján a börtönlátogatásokra nagy igény mutatkozik az oktatási, valamint az egyéb szociális intézmények részéről, így a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság a közeljövőben is szervez hasonló, preventív célokat szolgáló programokat.