Eleonóra napja van. | 2024.02.21

„Hét ellenszer a szer ellen” - harmadik programelem

2015-06-01 16:08:05
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a közelmúltban drogprevenciós programsorozatot indított útjára.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya a 2014/2015. tanév végén a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bűnmegelőzési Alapítvánnyal és Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatával közösen, további szervezetek bevonásával a kábítószerrel és az új pszichotróp anyagokkal kapcsolatos visszaélések megelőzésére drogprevenciós programot indított útra.  

 

A programsorozat hét elemből áll, melynek részei ráépülnek a köznevelésre és kiegészítik azt, hasznos bűnmegelőzési ismereteket adva fiataloknak és szüleiknek a nyári szünetre.

 

A kurzus harmadik programelemét dr. Vereckei Csaba r. dandártábornok a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a Miskolc Plázában 2015. június 1-jén nyitotta meg. A rendezvényen a résztvevő középiskolások megnézhették a „képSZERűen” címmel meghirdetett drogprevenciós fotópályázat kiállított képeit. Ezt követően a Cinema Cityben filmvetítéssel egybekötött beszélgetésen egy volt szerhasználó adott hiteles képet a drog negatív hatásairól.

 

A „Miskolc Pláza drogprevenciós héten” a bevásárlóközpont kiállító termében napi váltással több, a témával foglalkozó érintett szervezet is bemutatkozik. Elsőként a főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya, másnap a Miskolci Drogambulancia, szerdán az Önmegvalósítási Egyesület, majd pénteken Nádihegedű Kulturális és Egészségmegőrző Alapítvány tájékoztatja az érdeklődőket a drogfogyasztás veszélyeiről és a megelőzés lehetőségeiről.