Eleonóra napja van. | 2024.02.21

Öngyilkos szekta 9 tagjának hamvait találták meg Delaware államban

2014-08-08 19:43:21

Az öngyilkos jonestown-i szekta 9 tagjának maradványait találták meg a Delaware állambeli Dover városának egy volt ravatalozójában. A hatóságok nem értik, hogy a hozzátartozók miért nem kérték ki a maradványokat az elmúlt 36 évben.

 A hamvakat tartalmazó tárolóedényeket törvényszéki szakértők vették birtokba. `Nem tudjuk, miért nem kérte ki senki a hamvakat` - mondta Kimberly Chandler, az Egyesült Államok keleti partvidékén fekvő Delaware szövetségi állam belbiztonsági szóvivője. Chandler azt is elmondta, hogy igyekeznek felkutatni a még élő hozzátartozókat.

    A Jim Jones vezette Népek Temploma szekta több mint 900 tagja halt meg egyetlen nap alatt, amikor a mentális problémákkal küzdő szektavezér öngyilkosságra szólította fel híveit 1978-ban a guyanai őserdőben felépített Jonestownban. A szekta korábban San Franciscóban működött. A ciánnal elkövetett tömeges öngyilkosság napján Jones és követői meggyilkolták Leo Ryan kongresszusi képviselőt és kísérőit, akik a szektával kapcsolatos visszásságok kivizsgálására érkeztek Jonestownba. 
    A holttesteket megtalálásuk után Guyanából a doveri katonai légi bázisra szállították, ahol azonosították és felkészítették őket a temetésre. Egyenlőre nem tudni, hogy a most megtalált hamvakat miért őrizték a doveri ravatalozóházban. 
    `Igazi sokkot okozott az, amit találtunk` - hangsúlyozta a doveri rendőrség szóvivője az elfelejtett emberi maradványok felbukkanása kapcsán.