Abigél napja van. | 2023.02.09

Lezárt ügyek: Erőszakkal elvette a telefont és a cipőt is

2015-05-04 13:10:50
Vádemelési javaslattal élt a rendőrség egy miskolci fiatalemberrel szemben, aki erőszakkal elvette a sértett mobiltelefonját, valamint cipőjét.

Rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Miskolci Rendőrkapitányság I. Gyula 21 éves helyi lakossal szemben. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított Miskolcon, a Szövő utcában 2014. november 8-án 3 órakor kikapta a sértett kezéből annak nagy értékű mobiltelefonját, majd a dolog megtartása érdekében bántalmazta a tulajdonost. Sőt, az útonálló áldozatának cipőjét is elvette, illetve kicseréltette a sajátjával.

 

Az ügyben indult nyomozás eredményeként a rendőrök rövid időn belül azonosították, elfogták, majd a rendőrkapitányságra előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható I. Gyulát. A rendőrség a bűnügyi őrizetbe vett terheltnek előterjesztést tett előzetes letartóztatására, amit ügyészi indítványra a Miskolci Járásbíróság 2014. november 12-én elrendelt.

 

Az ügyben indított nyomozást a Miskolci Rendőrkapitányság a napokban befejezte és az iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes járási ügyészségre.