Vilma napja van. | 2023.12.05

Lezárt ügyek: Állatkínzás Sajószentpéteren

2015-05-04 13:09:31
Befejezte a nyomozást a rendőrség azzal a férfival szemben, aki Sajószentpéteren olyan módon tartotta kutyáit, hogy azok kis híján belepusztultak.

Állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság Sajószentpéteri Rendőrőrse S. Gyula 40 éves helyi lakossal szemben. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2015. február 4-ét megelőzően két kutyáját olyan körülmények között tartotta, hogy azok a megfelelő és még időben érkező állatorvosi beavatkozás nélkül elpusztultak volna.

 

Az ebek rövid láncon, megfelelő élelem és víz nélkül éltek egy sajószentpéteri családi ház udvarán. A ridegtartásra jellemző volt, hogy a kutyák kórósan lesoványodtak, a túl szoros lánc pedig nyílt sérüléseket okozott a négylábúak nyakán.

 

A sajószentpéteri férfi gyanúsítotti kihallgatásán többek között elmondta, hogy nem sejtette, hogy magatartásával az állatok pusztulását okozhatta volna.

 

 

Az ügyben indított nyomozást a Sajószentpéteri Rendőrőrs a napokban befejezte és az iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes járási ügyészségnek.