Adél napja van. | 2023.01.29

ELBIR - bűnmegelőzési hírlevelek

2015-04-27 10:50:24
A besurranó tolvajokkal szembeni védekezési lehetőségekről ad tanácsokat az ELBIR aktuális kiadványa.

A tavaszias idő kicsalogatja az embereket a szabadba, a kertbe, ahol egyre hosszabb időt töltenek el. Megkezdődik a tavaszi nagytakarítás, a lakás átszellőztetése, miközben megjelenhetnek azok a bűnelkövetők, akik erre az alkalomra várnak és könnyen megszerezhető zsákmányt remélve megpróbálnak bejutni a házba.

Mindenki szeretné biztonságban tudni otthonát, ezért a hírlevél olyan ajánlásokat tartalmaz, amelyek betartásával megóvhatjuk értékeinket, megnehezíthetjük a tolvajok dolgát.

 

A Borsod–Abaúj–Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kezdeményezésére 2005 júliusában hozták létre az Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszert (ELBIR).

 Az ELBIR lényege, hogy a rendőrség elektronikus levelezés (e-mail) útján juttatja el az önkormányzatok és azok szakintézményei, valamint a polgárok rendszerben regisztrált tagjai számára a mindig aktuális bűnmegelőzési információkat. A hírlevelek korábbi számai, valamint egyéb hasznos információk is megtekinthetők a B-A-Z Megyei Bűnmegelőzési Alapítvány Bűnmegelőzési Szolgálat honlapján:http://bunmegelozes.eu/index.html