Abigél napja van. | 2023.02.09

Nyolcvan kutyát tartottak összezsúfolva, a tulajdonost feljelentették

2015-04-24 13:09:26

 Összezsúfolva, piszokban tartottak nyolcvan kutyát egy fővárosi, XVIII. kerületi családi házban, a tulajdonos ellen állatkínzás miatt tettek feljelentést - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) pénteken az MTI-vel.

    A közlemény szerint a családi házhoz lakossági bejelentésre mentek ki a Nébih kiemelt ügyek igazgatóságának dolgozói. A tulajdonos feltételezhetően évek óta szaporította az állatokat. A kistestű kutyák - csivavák, bolognese-ek, kopaszkutyák, beagle-ek, angol bulldogok - elhanyagoltan, piszokban, bűzben, összezsúfolva éltek - írták.
    A pár hónapos kölyökkutyákat a sötét pincében tartották, az állatok többsége csapzott, ápolatlan volt, nem tudni, beoltották-e őket, és chipjük sem volt. Az ingatlanon az ellenőrök párnapos almokat, valamint egy szukát is találtak, friss hasi sebbel. A padláson három perzsa macskát tartott a tulajdonos.
    A szakemberek állatkínzás alapos gyanúja miatt tettek feljelentést a rendőrségen. Az állatokat átmenetileg egy állatvédő szervezetnél helyezték el.