Tibor napja van. | 2024.04.14

Sasszem – Légből kapott tettenérés

2015-04-20 08:21:08
Közös, helikopteres akció eredményeként a rendőrök és természetvédelmi őrök értek tetten illegális hulladéklerakókat Sajószentpéteren.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság és az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóságának munkatársai rendszeresen hajtanak végre közös ellenőrzéseket. Legutóbb 2015. április 12-én helikopterrel láttak el közös szolgálatot a rendőrök és természetvédelmi őrök a megyében. A légi járőrözés eredményeként Sajószentpéter külterületén – az Európai Uniós kötelezettségvállalás alapján kijelölt Natura 2000 Uniós természetvédelmi területen – tetten értek két férfit, akik egy tehergépkocsiról építési hulladékot borítottak a földre.

 

A szükséges intézkedések eredményeként az akció résztvevői a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság Sajószentpéteri Rendőrőrsének járőreivel megerősítve elfogták és a rendőrségre előállították a két férfit. A hatóság id. B. Miklós 76 éves és ifj. B. Miklós 28 éves sajószentpéteri lakosokkal szemben természetvédelmi szabálysértési eljárást indított, illetve a cselekmény közigazgatási eljárást is magával vonz.

 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság és az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság Természetvédelmi Őrszolgálata a közeljövőben is tervez közös ellenőrzési akciókat a természetvédelmi értékek megóvása és egyéb szabálysértések, bűncselekmények, felderítése, megakadályozása érdekében.